Trivselsrådgivning
Har din virksomhed fokus på trivsel og sundhed, og vil du som leder gerne give dig selv og dine medarbejdere mere end blot gratis kildevand, kaffe, frugt og fysioterapi?
Som leder, HR-ansvarlig eller personalechef skal du ikke kunne alt. Her kommer jeg ind i billedet. Jeg kan som kandidat i pædagogisk psykologi, HR uddannet, familierådgiver, trivselsrådgiver og familieterapeut tilbyde trivselsrådgivning med henblik på at hjælpe dig og/eller dine medarbejdere til bedre relationer og trivsel – arbejdsmæssigt og familiemæssigt. Herunder kommunikation og samarbejde.
Som trivselsrådgiver kan relazion:
– Tilknyttes firmaet som ekstern trivselsrådgiver eller familierådgiver for at hjælpe med private familiemæssige eller arbejdsmæssige udfordringer. Familieproblemer kan for eksempel være sygdom eller skilsmisse (se mere under familielivet)
Arbejdsmæssige udfordringer kan være dårlig trivsel i teamet, kollegaerne eller ledelsen.
– Give lederen hjælp og sparring i forhold til relationer, kommunikation, svære samtaler, møder, det personlige lederskab, struktur og mere trivsel ved at få den menneskelige dimension ind i organisationens værdier. En leder skal kunne meget. Ved at bruge relazion som trivselsrådgiver får virksomheden den eksterne trivselsrådgivning – et nyt input fra en, som ikke kender alle virksomhedens vaner og historier. Giv virksomhedens ledere en mentor, der hjælper med konkrete redskaber – det giver mening og relevans.
– Give trivselsrådgivning, relationer og kommunikation, der kan hjælpe virksomheden med et godt psykisk arbejdsmiljø, jeres lovpligtige APV og medarbejdere, der trives bedre.
Trivselsrådgivning v. trivselsrådgiver kan blandt andet hjælpe ved:
- Uhensigtsmæssig eller uklar kommunikation
- Arbejdsmæssige eller familierelaterede temaer – livsbalance
- Medarbejdere eller ledere, der oplever angst, stress eller har en depression
- Hvordan gør vi ved sorg og krise – psykisk førstehjælp
- Hvordan skal en sygemeldt være i kontakt med jobbet – evt. vende tilbage
- Sundhedspolitikker – også de etiske aspekter
- At være mere nærværende – her og nu
- Mobning
- Alkoholmisbrug
- Anerkendelse, synlighed, klarhed, tillid
- Forskellige forventninger, mål eller svære udfordringer
- Personalehåndbøger eller procedurer, værdier, rammer og retning
- Uoverensstemmelse mellem tale/skrift og handling – dialogværktøjer
- Dårlig omgangstone og dårlige stemninger mellem medarbejdere
Trivselsrådgivning til virksomheder kan være for den enkelte, ledelsen eller i gruppen/temaet og resulterer i bedre trivsel på længere sigt, færre sygemeldinger og højere engagement i dagligdagen.
Her kan du læse relazions reference fra Københavns Kommune og Mercedes Benz