Nu har de fleste haft ferie, og der har måske været plads til eftertanke.
Balancen mellem arbejde og privatliv er måske en af de ting, du har tænkt over i ferien. Fandt du nogle andre muligheder? Fungerer det godt for dig lige nu? Skal noget ændres? Kan det ændres?
Således vil dette inspirationsbrev komme nærmere ind på at hvis der er forhold, der ikke fungerer, er der noget du selv kan gøre og andet foregår mere strukturelt og alment.
Klik ind og følg relazion på facebook, hvor der er lagt en video op med gratis inspiration til dig. Der kan du, udfra denne finde måder at få ro på nogle områder, så du kan få mere fokus på det, der giver energi og har din interesse. Der kommer flere videospots i efteråret med temaer om sammenbragte familier etc.
Måske nogen har læst bøger i ferien. Herunder et par anbefalinger fra mine læsninger.
”Flyvefærdig” af Ulla Dyrløv. En guide til voksenlivet. Kan bruges som inspiration til jer, der har unge i huset eller på jobbet. Bogen skriver i temaer om mange aspekter af ungdomslivet.
”Afvæbnet kritik” af Rasmus Willig. Bogen handler om de offentlige arbejdspladser kultur (og også dele af de private). Hvordan det bliver sværere for den enkelte at komme med kritik på arbejdspladsen. Samt hvordan denne kritik ikke længere kan handle om almene problemstillinger i arbejdslivet, men gøres til et individuelt anliggende.
En af de måder kritik kan komme til udtryk på, er gennem den tendens til mobning på arbejdspladsen, som desværre ses stadig. Ifølge Arbejdstilsynet lyder definitionen på mobning: “Det er mobning, når en eller flere personer regelmæssigt og over længere tid – eller gentagne gange på grov vis – udsætter en eller flere andre personer for krænkende handlinger, som vedkommende opfatter som sårende eller nedværdigende.”
Læs relazions artikel, om at mobning sjældent er den enkeltes ansvar
Herunder kan du starte selv med at;
Arbejdspladsen er stor nok til alle. Det har vist sig, at mobning kan starte med en konflikt. Konflikter er tilstede alle vegne, men der er forskellige former for konflikter. Der er de sædvanlige konflikter, der kører i ring, og der er konflikter der gør, at man lever. Så konflikthåndtering er at gå efter sagen – ikke efter personen. Tænk over, at der skal to til at opretholde en konflikt, men en til at bryde den. Så måske er konflikten en kritik af noget på arbejdspladsen.
Sidste nyt
relazion arbejder med at lave videospot til firmaer, der har brug for hjælp. Endvidere med HR og ledernetværket samt refleksionsgruppen. Skriv eller ring, hvis du vil høre mere.